Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Verkosto työn murroksessa

Verkosto työn murroksessa

Mitä verkoston jäsenyys merkitsee? Verkostoja on erilaisia: eri kokoisina, eri tarkoituksiin ja erilaisilla tavoitteilla. Etätyöpisteiden verkostoa on kehitetty aikana, jolloin työ on ollut murroksessa. Etätyö löi läpi ja siitä tuli joillakin aloilla normi. Nyt on vähitellen siirrytty hybridityöhön, jossa vielä haetaan sopivia toimintatapoja ja tasapainoa erilaisille työn tekemisten tavoille.Myös etätyöpisteet ovat muutoksessa. Pelkkien työpisteiden sijaa kaivataan yhteisöllisiä työn tekemisen paikkoja, jotka palvelevat paikallisesti. Enää ei tehdäkään etätyötä, vaan työtä lähellä: asiakkaita, perhettä, elämää.

Etätyöpisteiden verkosto on koonnut yhteen paikallisten työn tekemisen paikkojen kehittäjät. Yhteistyö kannattaa. Verkoston avulla voi oppia uutta, toteuttaa isompia tapahtumia tai vain tavata kollegoja muuten yksinäisessä työssä. Verkoston sivusto on toiminut myös yhtenä linkkinä asiakkaiden ja työtilojen välillä. Valtakunnallinen näkyvyys työn tekemisen paikoille on sitä kautta parempi.

Verkoston jäsenyys on vapaaehtoista. Kun on ilmoittanut työtilan etatyotilat.fi -sivustolle, on mukana verkostossa ja sen sähköpostilistalla.

Vielä enemmän verkostosta saa irti, kun seuraa sen somekanavia:

 Etätyöpisteiden verkosto | Kehittyvä etätyö (@etatyopisteidenverkosto) • Instagram-kuvat ja -videot
Etätyötilojen verkosto | Groups | LinkedIn
Facebook

Seuraamisen lisäksi omia tapahtumia ja oivalluksia kannattaa jakaa muille. Näin rohkaistaan muita jakamaan osaamistaan ja kaikki hyötyvät. Yhteisten tapahtumien järjestäminen on mahdollista, vaikka olemme maantieteellisesti hajallaan. HUBI-päivä on tästä hyvä esimerkki. Mikä tahansa työtila voi jakaa verkon yli oman paikallisen tapahtumansa ja muut voivat järjestää katsomoita eli omia paikallisia tapahtumia verkkotapahtuman ympärille. HUBI-päivän järjestäjän muistilista löytyy etatyotilat.fi -sivuston materiaalipankista. Aina kannattaa myös käydä kylässä: Kutsu muita tutustumaan työtilaasi ja lähde vierailulle vaikka naapurikaupunkiin.

Verkostoon kuuluu yhteisöllisiä työtiloja, yritysyhteisöjä, ja etätyöpisteitä ylläpitäviä tahoja. Parhaiten toisiltaan voivat oppia saman tyyppiset tilat. Entä jos kasaisit oman verkoston vaikka yritysyhteisöille? Moni kirjasto ylläpitää yhtä tai kahta työpistettä. Nämä kirjastot voisivat järjestää yhdessä tapaamisen, jossa pohditaan tämän palvelun kehittämistä. Maaseutujen ja kaupunkien yhteisöillä voisi olla omat porinaverkostonsa, samoin kansainvälisestä yhteistyöstä kiinnostuneilla. Verkostomme on laaja, ja voisi olla hyvä idea muodostaa sen alle teemaverkostoja.

He, jotka ovat pyörittäneet työtilaa jo useamman vuoden ovat verkostolle kullan arvoisia: He voivat sparrata uusia ja jakaa omia kokemuksia. Konkarit voivat jakaa ajatuksia myös etatyotilat.fi -sivuston blogissa. Ehdotukset blogiteksteiksi voi lähettää Hubteekin Miialle.

Uudet verkoston jäsenet: Kysykää neuvoa ja jakakaa tuoreita ideoitanne. Etatyotilat.fi -sivuston materiaalipankista löytyy monenlaista asiaa työtilan perustamiseen ja kehittämiseen liittyen.

Kannattaa muistaa, että verkosto on yhtä kuin sen jäsenet. Jos verkoston toimintaan on saatu rahoitusta, voi sillä olla palkattu koordinaattori. Jos näin ei ole, jäsenten vastuu verkoston toiminnasta korostuu.

Jos sinun yhteisölläsi on vaikka hankerahoitusta, jolla järjestää tapahtumia ja luentoja, mieti voisitko tarjota tätä etänä myös muille hubeille. Näin verkosto pääsee mukaan tapahtumiisi ja saat uusia kehittämiskumppaneita.

Verkoston toimintaa on vuosina 2021-2023 kehitetty Etätyöpisteet elinvoiman kasvualustoina -hankkeessa. Hanketta rahoittaa Etelä-Pohjanmaan liitto työ- ja elinkeinoministeriön alueiden kehittämisen AKKE-varoista. Hanke päättyy, mutta verkosto jatkaa. Pihtiputaan kunta ja Hubteekki huolehtivat, että työtilat pysyvät kartalla. Yhteistyöstä huolehtivat verkoston jäsenet yhdessä, eli myös sinä. 

Kiitos että olet mukana!