Siirry suoraan sisältöön
Etätyötilat-Kuvituskuva1

Etätyöpisteiden verkosto

Tämä nettisivu perustettiin Pihtiputaan kunnan Hubittaako- EAKR hankkeen toimesta. Hankkeen aikana nousi selkeä tarve koota etätyöpisteet yhteen paikkaan ja syntyi esite ja nettisivut. Eri kehittämishankkeiden välisen yhteistyön tuloksena syntyi oma etätyöpisteiden verkostohanke.

Etätyöpisteet elinvoiman kasvualustoina –teemaverkostohankkeen tavoitteena on luoda Suomeen koko maan kattava etätyöpisteiden verkosto, jotta etätyöntekijöiden on helppo löytää ne ja että etätyöpisteiden kesken syntyisi yhteistyötä.

Hanke syntyi etätyötilojen kehittäjien tarpeesta luoda valtakunnallinen verkosto etätyötiloille ja niiden kehittäjille ja varmistaa, että etätyön ympärillä oleva pöhinä konkretisoituu eikä jää vain mahdollisuuspuheiden tasolle. Tavoitteena on myös, että etätyöpisteiden kehittäjillä ja aluekehittäjillä on käytössään parhaimmat työvälineet ja tieto tarjota hyvä työpäiväkokemus etätyöntekijöille ja heidän työnantajilleen.

Hankkeen toiminta jakautuu neljään teemakokonaisuuteen:

  1. etätyöpisteiden kehittämisen tukeen ja verkoston luomiseen
  2. etätyön tekemisen valmiuksien vahvistamiseen
  3. etäopiskelumahdollisuuksien avaamiseen
  4. paikallisen tason keskustelun herättämiseen paikkariippumattoman työn mahdollisuuksista lisätä alueellista elinvoimaa.

Hanke tuottaa kaikille etätyöpisteiden kehittäjille tukimateriaalia ja sparrausta. Verkostokumppaneiden kanssa hankkeessa kokeillaan ja mallinnetaan uusia toimintamalleja ja palveluita etätyöpisteille.

Hanketta rahoittaa Etelä-Pohjanmaan liitto työ- ja elinkeinoministeriön alueiden kehittämisen AKKE-varoista.

Kuka voi käyttää?

Etätyöpisteitä ja -tiloja voi käyttää kuka vain, niin mökkiläiset, matkailijat, yrittäjät, opiskelijat kuin kunnan omat asukkaat.

Mihin tarkoitukseen?

Etätyöpisteitä voi käyttää sekä itsenäiseen työskentelyyn, että kokouksiin ja ryhmätyöskentelyyn. Jos sinulla on koulutusidea tai valmis koulutus, niin etätyöpisteet tarjoavat niille toimivat puitteet. Etätyöpisteen voit ottaa käyttöösi pariksi tunniksi tai pidemmäksi ajaksi.

Mitä tilasta löytyy?

Etätyöpisteissä on hyvät tietoliikenneyhteydet ja toimistokalusteet. Toimisto-elektroniikan saatavuus kannattaa tarkastaa tilakohtaisesti, sillä jokainen piste on yksilöllinen. Osa tiloista on maksuttomia, osa maksullisia.

Miten päästä mukaan?

Tälle sivustolle koottuun karttaan voit etsiä itsellesi sopivaa etätyötilaa tai -pistettä. Etätyöpisteiden haltijat voivat ilmoittaa tämän sivuston kautta oman etätyöpisteensä kartalle. Ilmoittaminen on maksutonta.

Etätyöpisteiden verkostoon pääset mukaan olemalla yhteydessä hankkeen yhteyshenkilöihin.